Grethe Hansen

Grethe Elisabeth Toft

Min svigermor er født den 6. december 1938 i Middelfart.

Hun voksede op hos Anton Elias Toft og Lassine (Sine) Paulsen, i den tro at det var hendes biologiske forældre. Anton og Sine bliver skilt i 1958.

Grethe bevarer kun kontakten til hendes mor.

Der var kun ganske lidt kontakt til Anton derefter.

I slutningen af 1980’erne besøgte jeg og min kone Jane, som er datter af Grethe, Anton og hans nye kone Bodil i Kolding. Vi fortalte så at Grethe have nogle få år før fundet ude af at Anton og Sine ikke var hendes forældre. Det var en stor lettelse for Anton at den hemmelighed var brudt. Det var som en tungt åg blev fjernet fra hans skuldre.

Vi spurgte desværre ikke så meget til Grethes biologiske far.

Da Anton døde i 1991, blev jeg spurgt om jeg ville være med til at bære ham ud af kirken. Det var jeg meget beæret over at jeg måtte. Så det takker jeg naturligvis ja tak til. Det var så første gang jeg bar en kiste, og når man tænker på hvor lille og tynd Anton var, så blev jeg meget overrasket over tung en kiste er.

 

Flere år efter begyndte jeg at dyrke slægtsforskning, og ved nogle tilfældigheder får jeg kontakt med Bodils familie. De fortalte at de havde arvet nogle fotoalbums af Bodil. Et med Grethe som barn, og et med Antons familie, mest fra USA, Antons farbror var rejst til USA, efter han havde rodet sig ud noget ballade i Danmark.

Jeg har nu fundet en hel del af den amerikanske familie, men ikke fået kontakt endnu.

Derudover har jeg fået kontakt med flere af Antons slægtninge, og fået en masse oplysninger og billeder af familien.

Vi besluttede at finde noget mere om faderskabssagen og adoptionssagen og det er nu resulteret i en stor bunke sagsakter.

Da der er en masse breve sendt fra det ene kontor til det andet, så vil de være uoverskueligt at bare vise disse akter her, så er det bedre at omformulere det til en samlet historie.